Hoe meet ik mijn ringmaat op?

Wij maken ringen van scrap draden in epoxy, zowel voor de verkoop in onze webshop, als op aanvraag. Maar hoe weet je nu precies welke ringmaat je hebt?

Je ringmaat kun je meten door een eigen ring op te meten of door de omtrek van jouw vinger op te meten. Het meten van je eigen ring is vaak het makkelijkste. Daarbij meet je met een liniaal of meetlint de doorsnede aan de binnenkant van de ring. Het aantal millimeters is dan je ringmaat.

Je kunt ook de omtrek van je vinger gebruiken om jouw ringmaat te weten. Een meetlint werkt het makkelijkst, maar je kunt ook een touwtje gebruiken die je vervolgens langs een liniaal legt. Draai het meetlint of het touwtje om je vinger, maar hou er nog wel rekening mee dat de ring nog over jouw knokkel moet glijden. Kijk in de volgende tabel naar de omtrek in het aantal millimeters om de juiste ringmaat te bepalen:

RingmaatDiameter (in mm)Omtrek (in mm)
151547.1
161650.3
171753.4
181856.5
191959.7
202062.8
212166
222269.1
Ringmaten tabel, voor alle maten die in ons assortiment mogelijk zijn

Let wel op:
* Ieder vinger is anders en daarom kan de ringmaat per vinger verschillen. Meet dus altijd de vinger waaraan je de ring wilt gaan dragen.
* Hou ook rekening met de dikte van de ring. Hoe dikker de ring, des te strakker kan de ring gaan zitten. Neem dus bij een hele dikke ring een maat groter of bij een hele dunne ring juist een maat kleiner.
* Twijfel je tussen 2 maten? Neem dan voor de zekerheid de grotere maat.
* Probeer je vinger niet op te meten als je handen heel koud of heel warm zijn. Door warmte kan je vinger uitzetten.
* Wil je de omtrek nauwkeurig meten? Meet dan op 2 verschillende momenten op 2 verschillende dagen.
* Attach & Match kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor een onjuiste meting t.b.v. de ringmaat

Cart
  • No products in the cart.