Hoe herken je een originele ringsling?

Vele draagdoekenmerken verkopen hun eigen ringslings. Maar je kunt altijd jouw eigen doek laten converteren door een professionele converteerder.

Maar hoe zie je het verschil tussen een originele ringsling en een ringsling conversie?

Ringsling conversie van Wrapahula Under The Microscope Bismuth Crystal, gemaakt door mijzelf met een semigathered schouder en zilveren ringen. (Foto: Attach & Match)

Maar er zijn regels verbonden aan het converteren van ringslings, waardoor je een originele ringsling van een ringsling conversie zou moeten herkennen.

In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat derden geen merktekenen van het origineel mogen laten zitten in het product wat zij ervan maken. En dat geldt niet alleen voor ringsling conversies.

Het betekent dat oudere labels verwijderd moeten worden. Maar ik moet daar ook aan toevoegen dat hetzelfde van toepassing is op de gegraveerde slingringen, welke ook als merkteken beschouwd moeten worden.

Een converteerder is uiteraard vrij om aan het nieuwe eindproduct zijn/haar eigen merktekenen toe te voegen!

Conversie met een merktenen van de (nieuwe) converteerder. (Foto: Attach & Match)

Vanwege deze wetgeving, zou het in theorie makkelijk moeten zijn om een origineel van een conversie te onderscheiden.

In theorie, want in de praktijk blijkt het niet altijd het geval te zijn.

De meeste, meer ervaren, converteerders zullen zich aan deze wetgeving houden. Sommigen, zoals ikzelf, maken zelfs gebruik van eigen gegraveerde slingringen!

Maar heel vaak blijven de originele merktekenen achter op het nieuwe product. Vaak is dat omdat het verwijderen extra handelingen vraagt, wat op hun beurt weer extra tijd kost. Maar in deze gevallen zullen professionele converteerders altijd hun eigen merktekenen erbij  plaatsen.

Maar soms kom je mensen tegen die bewust op zoek gaan maar merktekenen, zoals bijvoorbeeld gegraveerde slingringen, om deze te gebruiken in een conversie van een draagdoek van hetzelfde merk. Vaak is dat omdat die persoon of klant dat heel erg graag wil voor hun conversie. Maar als dat product dan weer op de tweedehands markt opduikt, dan is er geen reden om aan te nemen dat het om een originele ringsling gaat (en wordt deze dan ook vaak voor een andere, en in sommige gevallen hogere, prijs verkocht).

Heb je ooit getwijfeld of jouw ringsling origineel was? En hoe is het daarmee afgelopen?

4 reacties op “Hoe herken je een originele ringsling?”

 1. Ik heb eerst even op moeten zoeken wat een ringsling is. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik heb er dus ook geen ervaring mee. Toen mijn kinderen klein waren had je alleen de optie van draagzak en een enkeling maakte van een doek een draagdoek. Maar over merken dacht ik niet na.

  1. Attach & Match

   Dat klopt inderdaad, maar dragen is eigenlijk van alle tijden en culturen. In de Middeleeuwen ene tor ver daarna bestonden er ook in “ons” Europa geen kinderwagens. Sterker nog, toen deze werden bedacht, was dat ook nog steeds een luxegoed voor de allerrijksten!

   En tegenwoordig zijn ook de traditionele draagwijzen uit andere culturen steeds gangbaarder aan het worden, zoals een slendang, een Afrikaanse waxdoek, een onbuhimo, een meh dai of een podaegi. Ikzelf draag op de hele warme dagen ook met een Afrikaanse waxdoek d.m.v. torsodragen!

  1. Attach & Match

   Hoi Cindy,
   Ze zijn inderdaad heel handig, zeker als je kinderen groter worden, of je moet even snel een boodschapje doen. Dan is zo’n draagdoek vaak best een gedoe. Maar een ringsling is dan juist handig en snel. Al vergt het aanspannen wel flink wat oefening 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cart
 • No products in the cart.