(Dad)Shame on you!

We hebben de foto’s dit weekend wel gezien… Genomen door mama, van een vader die zijn zoon droeg op vakantie… Maar niet zomaar een vader, maar Boris Johnson, de Britse Minister President. En gelijk hoorde je de commentaren…

 

Maar het enige dat ik dacht, was “wat jammer van de commentaren”.

Bron: The Sun

Overal vielen mensen over hem heen over de manier waarop baby Wilfred gedragen werd. En niet met lichte termen.

Het valt mij de laatste jaren steeds vaker op, dat op de verschillende communities geposte foto’s van bekende personen of bepaalde merken worden gedeeld en dat vervolgens iedereen zijn/haar mening heeft. En die meningen zijn niet altijd even positief.

Uiteraard mag je een mening hebben, maar in het uiten van die mening moet je vaak wel op de toonzetting letten. Het is natuurlijk de toon die de muziek maakt.

En natuurlijk heb ik ook altijd mijn mening erover, maar soms is het beter om die even in te slikken. Maar nu kan ik dat even niet. Waarom? Omdat het een algemene tendens lijkt te zijn om jezelf gevoelsmatig als “beter”af te schilderen dan de ander. Shamen en bashen zijn een algemene trend geworden. In de gemeenschap en vooral tussen ouders onderling. Alsof opvoeden een wedstrijd is.

Iedere ouder is uniek, ieder kind is uniek en iedereen heeft een andere opvoeding, vaak gebaseerd op de eigen ervaringen uit het verleden. Iemand aan de schandpaal zetten omdat hij/zij het anders doet dan jij, heeft dan ook geen enkel nut. 

Het heeft allen het effect dat je andere mensen afschrikt. Want waarom trots jouw foto delen, als je er toch alleen maar op afgerekend wordt omdat je het anders doet?

Vroeger hoorde ik vaak “schelden doet geen zeer, maar slaan des te meer”,  daar ben ik tegenwoordig niet zo zeker meer van. Woorden kunnen absoluut veel meer kwaad dan dat je zou denken. 

Die schandpaal heeft ook de wereld van het dragen bereikt, al een tijdje terug. Merken en bekende personen moeten het vaak ontgelden. Vaak als grap, maar een dergelijke discussie ontaardt vaak al snel in erger. Het zorgt ervoor dat mensen die niet in die wereld zitten, de mensen die er wel in zitten als “draagmaffia” gaan zien. Het schrikt nieuwe ouders af. We willen allemaal graag de bekendheid van het dragen vergroten, maar dit soort acties hebben alleen maar een averechts effect.

Kunnen we in de toekomst niet eens gewoon blij zijn dat zo’n prominent figuur draagt en de kritiek erop aan de experts (lees: gecertificeerde draagconsulenten) laten?
Misschien kunnen we zo het beeld van de draagmaffia ten goede veranderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cart
  • No products in the cart.